Je bevindt je hier: Home - Duitsland

  Camperreizen Duitsland

  Met de camper op vakantie naar Duitsland? Huur dan een camper bij één van de vele locaties verspreid door Duitsland. Vaak is het een stuk goedkoper om in Duitsland een camper te huren dan in Nederland. Duitsland is zeer veelzijdig en rijk aan mooie natuur en prachtige steden. In het noorden vind je de mooie zandstranden aan de Ostsee en in Beieren de imposante Alpen. Waar je op de Duitse Wadden uitstekend vis kunt eten, is het Zuiden meer geschikt om op een terras in de bergen te genieten van een groot glas bier uit het naburige klooster met een een vers gesneden Käseplatte. Heerlijk toch om dit land per camper te ontdekken? Wil je je grenzen verleggen, dan is dit ook geen probleem! De uitwijkmogelijkheden zijn enorm, verken bijvoorbeeld Scandinavië of trek richting het zuiden van Europa, je bent vrij in de route die je kiest. Wil je meer informatie, persoonlijk advies of een offerte voor het huren van camper in Duitsland? Bel 072-2010175 of klik hier. Wij nemen dan per omgaande contact met je op.

  Over Duitsland
  Duitsland, officieel genaamd Bondsrepubliek Duitsland, bestaat uit 16 deelstaten. De hoofdstad en de grootste stad van Duitsland is Berlijn. De officiële en voertaal is Duits. De munteenheid die word gebruikt in Duitsland is de Euro.

  De voordelen van een campervakantie in Duitsland
  Een camperreis in Duitsland maken geeft je ultieme vrijheid. Tijdens je reis heb je al je spullen bij de hand en hoef je niet telkens koffers te pakken. Met de camper naar Duitsland geeft je de vrijheid om de camperreis zelf in te richten. Zelf je route en verblijfsduur bepalen. Het geeft de vrijheid om onderweg een stop te maken, maar ook om in de avond op prachtige plekken te overnachten.

  Bezienswaardigheden in Duitsland
  Duitsland is niet voor niets een van de populairste vakantielanden om een camper te huren. Het biedt ook zoveel moois. En met de camper is het heel eenvoudig om te ontdekken. Zie je je al lopen door Hamburg, de hippe havenstad of Berlijn, met de verschillende wijken met al haar leuke café’s? En dan München, waar niets fijner is dan op een zondagmiddag in de Englisher Garten te genieten van een ‘Kaffee mit Kuchen’. Wat sportievere activiteiten? Dan kun je altijd naar een Hütte wandelen in de Beierse Alpen of mountainbiken door het Sauerland.

  Waar kun je een camper huren voor een campervakantie door Duitsland?
  Start je camperreis door Duitsland vanuit één van de vele verhuurlocaties verspreid door Duitsland. Het tal aan verhuurlocaties zorgt ervoor dat er altijd een geschikte locatie voor je ideale reis tussen zit. Een camperreis maken in Duitsland is zeer geschikt. De combinatie van de snelwegen en binnendoor wegen maakt het eenvoudig om door het land te trekken. Duitsland is zeer veelzijdig. Bezoek een van de historische steden als Hamburg, laat je betoveren in Schloss Neuschwanstein, wandel door de Beierse Alpen of eet een typische Duitse Kartoffelsalat.

  Welke periode is goed voor een campervakantie?
  Met de camper naar Duitsland is een unieke ervaring, wanneer je ook vertrekt. Door de hoogte verschillen binnen het land, kan het weer snel variëren. De temperaturen in de zomermaanden liggen vaak tussen de 20 en 25 graden. In de zomer zijn de temperaturen in het noordwesten van het land gemiddeld iets koeler dan de rest van het land. Het najaar is ook zeer geschikt voor een camperreis door de prachtige herfstkleuren in de natuurgebieden. In de wintermaanden liggen de temperaturen vaak tussen de 10 graden en het vriespunt. Wil je naar Duitsland voor wintersport? Ook dit is mogelijk voornamelijk in de hogere gelegen gebieden zoals de Beierse Alpen, het Zwarte Woud en Sauerland.

  Welke camper moet ik kiezen?
  Een camperreis maken in Duitsland kan met verschillende campers. Victoria CamperHolidays biedt campers aan van verschillende camperleveranciers. De verschillende camper modellen zijn geschikt voor een reisgezelschap van 1 tot 6 personen. De camper mogelijkheden bestaan uit verschillende comfort opties.

  Waar moet ik opletten bij mijn keuze?
  Een camperreis maken in Duitsland kan in verschillende camper modellen. Bij het maken van een keuze kunt je specificeren op de grootte- en soort camper. Ook kun je aan de hand van het reisgezelschap een keuze maken met betrekking tot de indeling van de camper zoals de bed indeling.

  De prijs van een camper in Duitsland
  Camperverhuurders in Duitsland hanteren vaak vaste prijzen. Desondanks is vroeg boeken, in juni/juli/augustus voor het komende jaar, vaak kostenbesparend. Dit in verband met mogelijke vroeg boek kortingen.

  Met de camper rijden in Duitsland
  Controleer ruim voor je vertrek, welke reisdocumenten vereist zijn voor Duitsland. Als je een grote camper huurt, met een gewicht hoger dan 3.500kg, dan heb je minimaal rijbewijs C nodig. Huur je een camper met een gewicht onder de 3.500kg, dan is het gewone rijbewijs voldoende.

  Kampeermogelijkheden Duitsland
  Duitsland is een echt camperland. De campings zijn erop ingericht en de meeste hebben prima voorzieningen voor campers. Je mag, op de meeste parkeerplaatsen ook overnachten. Dit is dan voor maximaal 24 uur. Hier zijn geen faciliteiten aanwezig. In het hoogseizoen wordt aangeraden om van tevoren te reserveren. Misschien goed om te weten dat niet alle campings goede wifivoorzieningen hebben.

  Camperexperts Duitsland van Victoria CamperHolidays
  Wil je meer informatie, persoonlijk advies of een offerte over een camper huren in Duitsland? Bel 072-2010175 of klik hier. Wij nemen dan per omgaande contact met je op.

  Meer info >

  Victoria reviews

  CAMPERHUUR
  CAMPERREIZEN

  Reistips

  Bestemmingsinfo

  Duitsland is niet voor niets een van de populairste vakantielanden om een camper te huren. Het biedt ook zoveel moois. En met de camper is het allemal heel eenvoudig te ontdekken. Zie je jezelf al lopen door de hippe havenstad Hamburg of kies je voor Berlijn, met de verschillende wijken? En wat dacht je van München, waar niets fijner is dan op een zondagmiddag in de Englisher Garten te genieten van een ‘Kaffee mit Kuchen’. Wat sportiever bezig zijn? Dan kun je altijd naar een Hütte wandelen in de Beierse Alpen of mountainbiken door het Sauerland.

  Reisdocumenten en Rijbewijs

  Controleer ruim voor vertrek, welke reisdocumenten vereist zijn voor Duitsland. Als je een grote camper huurt, met een gewicht hoger dan 3.500kg, dan heb je minimaal rijbewijs C nodig. Huur je een camper met een gewicht onder de 3.500kg, dan is het gewone rijbewijs voldoende.

  Kamperen

  Duitsland is een echt camperland. De meeste campings zijn op campers ingericht en hebben prima voorzieningen. Je mag op de meeste parkeerplaatsen ook overnachten voor 24 uur. Hier zijn geen faciliteiten aanwezig. In het hoogseizoen wordt aangeraden om van tevoren te reserveren. Misschien goed om te weten dat niet alle campings goede wifivoorzieningen hebben. Naast de ANWB-gidsen zijn ook de ACSI-gidsen buitengewoon volledig.